JÍDELNÍČEK  

PONDĚLÍ 17.2.2020
snídaně vločková kaše se skořicí, ovocný čaj / jablka 1d,7
polévka z vaječné jíšky 1a,3,9
hlavní jídlo rybí filé na kari, rýže, džus 1a,4,7
svačina chléb s pomazánkou z tofu, mléko 1a,6,7
večeře nudle s tvarohem, kakao 1a,3,7
ÚTERÝ 18.2.2020
snídaně chléb s pórkovou pomazánkou, mléko / banány 1a,7
polévka zeleninová s pohankou 1a,9
hlavní jídlo hovězí plátek na slanině, těstoviny, ovocný nápoj 1a,3,9
svačina jablečný kysel, makové mléko 1a,3
večeře vepřové na hrášku, kus kus, mrkvový salát 1a,9
STŘEDA 19.2.2020
snídaně bageta s vajíčkovou pomazánkou, bílá káva / kiwi 1a,3,1c,7
polévka brokolicový krém 1a,7,9
hlavní jídlo čevapčiči, brambor, obloha 1a,3,7
svačina chléb s drožďovou pomazánkou, čaj 1a,7
večeře králičí ragů na cibuli, bramborová kaše, džus 1a,7,9
ČTVRTEK 20.2.2020
snídaně krupicová kaše, mléko/ mandarinky 1a,7,12
polévka vývar s nudlemi 1a,3,9
hlavní jídlo drůbeží pečeně, červené zelí, bramborový knedlík 1a,3,9,12
svačina domácí chléb s máslem, čaj 1a
večeře zapečené těstoviny se šunkou, celerový salát 1a,3,6,7,9
PÁTEK 21.2.2020
snídaně chléb s tvarohovou pomazánkou, kakao / jablka 1a,7
polévka z červené čočky 1a,9
hlavní jídlo špagety áglio olio s parmazánem 1a,3,7
svačina chléb s rybičkovou pomazánkou, mléko 1a,4,7
večeře
Zimní pokrmy jsou barevně vyznačeny
Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Jídlo je určeno kokamžité spotřebě!
Uvedená čísla za pokrmem značí přítomnost daných alergenů. Probarvené suroviny značí sezóní potraviny.
Seznam alergenů: 1 - obiloviny:a) pšenice,b) žito,c) ječmen,d) oves,e) špalda,f) kamut nebo jejich hybridní odrůdy
a výrobků z nich, 2 - korýši, 3 - vejce, 4 - ryby, 5 - podzemnice olejná
6 - sójové boby, 7 - mléko, 8 - skořápkové plody: a) mandle,b) lískové ořechy
c) vlašské ořechy,d) kešu,e) pekanové,f) para,g) pistácie,h) makadamie, 9 - celer, 10 - hořčice
11 - sezamové semena, 12 - oxid siřičitý, 13 - vlčí bob, 14 - měkkýši
kuchařka: Mezírková Barbora, Dudová Marcela