JÍDELNÍČEK  

PONDĚLÍ 6.4.2020
snídaně chléb se strouhaným sýrem, mléko / jablka 1a,7
polévka kuřecí 1a,9
hlavní jídlo rýžová kaše s ovocem, džus 7
svačina chléb s rybičkovou pomazánkou, mléko 1a,4,7
večeře vepřové na pórku, kus kus, čaj 1a,9
ÚTERÝ 7.4.2020
snídaně chléb s máslem, kakao / banány 1a,7
polévka hráškový krém s kapáním 1a,3,9
hlavní jídlo zapečené filé v sýrovém těstíčku, bramborová kaše, okurkový salát 1a,3,4,7,12
svačina tapioca s ovocem, čaj 7
večeře pečený králík, noky, kompot 1a,3,9
STŘEDA 8.4.2020
snídaně ovesná kaše s čokoládou, čaj / ovoce 1d,7
polévka vývar se zavářkou 1a,3,9
hlavní jídlo brambory s kysaným a uzeným tofu, zam. bramborák s kysaným zelím a uzeným tofu, čaj 1a,3,6,7,12
svačina celozrnné placičky, mléko 1a,3,7
večeře těstoviny s rajskou omáčkou 1a,3,12
ČTVRTEK 9.4.2020
snídaně chléb s žervé sýrem, mléko / jablka 1a,7
polévka zeleninová 1a,9
hlavní jídlo špenát s vepřovými výpečky, gnochi, citronáda 1a,3,9
svačina ovocná přesnídávka
večeře
PÁTEK 10.4.2020
snídaně
polévka
hlavní jídlo VELKÝ PÁTEK
svačina
večeře
Jarní pokrmy jsou vyznačeny barevně
Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena. Jídlo je určeno kokamžité spotřebě!
Uvedená čísla za pokrmem značí přítomnost daných alergenů. Probarvené suroviny značí sezóní potraviny.
Seznam alergenů: 1 - obiloviny:a) pšenice,b) žito,c) ječmen,d) oves,e) špalda,f) kamut nebo jejich hybridní odrůdy
a výrobků z nich, 2 - korýši, 3 - vejce, 4 - ryby, 5 - podzemnice olejná
6 - sójové boby, 7 - mléko, 8 - skořápkové plody: a) mandle,b) lískové ořechy
c) vlašské ořechy,d) kešu,e) pekanové,f) para,g) pistácie,h) makadamie, 9 - celer, 10 - hořčice
11 - sezamové semena, 12 - oxid siřičitý, 13 - vlčí bob, 14 - měkkýši
kuchařka: Mezírková Barbora, Dudová Marcela